Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS: Od ponedjeljka uplata dijela fakture za utrošeni gas

09.05.2014. 09:03 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Kantona Sarajevo jučer je održala sjednicu na kojoj je donijela zaključak da će javna preduzeća Skenderija, Gras, Vodovod i kanalizacija, Park, Rad i Ustanova studentski centar, nakon uplate sredstava od Ministarstva finansija KS-a, izvršiti uplatu svojih dugovanja prema Sarajevogasu za isporučeni prirodni gas.

Na bazi uplate iz budžeta navedena preduzeća će do ponedjeljka, 12. maja, izmiriti dugovanja prema Sarajevogasu u zbirnom iznosu od 1.068.615,00KM, za koliko će biti umanjena faktura prema tom preduzeću od pet miliona KM.

Preostali dio dugovanja po ovoj fakturi bit će izmiren iz kreditnih sredstava ćime će biti otklonjeni razlozi najavljivanog isključenja toplotne energije.

Radi razgraničavanja neplaćenih neutrošenih vlastitih prihoda u većem iznosu kod pojedinih budžetskih korisnika, neusklađenosti u planiranju rashoda iz vlastitih prihoda, Ministarstvo finansija KS-a u skladu s novim zakonima o budžetima pokrenulo je aktivnost za izradu i donošenje nove Uredbe o utvrđivanju vlastitih prihoda, načinima i rokovima raspodjele.

Vlada je na prijedlog Ministarstva finansija zadužila resorna ministarstva i druge organizacione službe Kantona Sarajevo da za narednu sjednicu Vlade sačine i dostave informaciju o imenovanim komisijama i radnim grupama koje djeluju u 2014. godini unutar ministarstava ili potrošačkih jedinica, a koja sadržaju naziv, broj članova i iznos sredstava za rad.

Također, zatražena je informacija o zaključenim ugovorima o djelu u 2014., a koja sadrži predmete i razloge zaključenih ugovora, rok trajanja i iznos za njihovo plaćanje, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti