Vlada KS: Radno vrijeme poslovnih objekata do 16:30

22.03.2020. 14:31 / Izvor: BHRT
Vlada KS: Radno vrijeme poslovnih objekata do 16:30

Na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo donesena je odluka o skraćivanju radnog vremena svih poslovnih objekata do 16:30 časova.

Na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo donesena je odluka o skraćivanju radnog vremena svih poslovnih objekata do 16:30 časova, rekao je na press konferenciji premijer Vlade KS Mario Nenadić.

"Vlada je donijela 20-ak vrlo važnih odluka i zaključaka vezano za nastavak borbe protiv korona virusa u Kantonu Sarajevo. Vlada je donijela odluku o skraćenju rada svih prodajnih objekata u KS sa maksimalnom dužinom trajanja radnog vremena do 16:30. Vrijeme od 16:30 do zabrane kretanja u 18 sati je potrebno iskoristiti da radnik blagovremeno dođe do svoje kuće nakon što je završio radno vrijeme", rekao je Nenadić.

Nenadić je dodao da će kontrole biti stroge i rigorozne i da je vrijeme skraćeno isključivo zbog blagovremenog dolaska do svojih kuća poslije posla.

Ministar zdravstva KS Rusmir Mesihović rekao je da testova ima dovoljno i da će ove sedmice stići jos par hiljada.

"Pacijenti se testiraju, a od sutra počinje raditi i privatna laboratorija koja je sertificirana za ove pretrage. Testova ima dovoljno, a u toku ove sedmice dolazi još par hiljada testova. To po uputama struke, epidemiologa i Kriznog štaba ide svojim tokom", rekao je Mesihović.

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč rekla je da će za građane iznad 65 godina biti prolongirano plaćanje komunalnih usluga.

"Sve komunalne usluge naša preduzeća će obavljati i u narednom periodu. Za sugrađane koji imaju zabranu kretanja, potrošačima iznad 65 godina, biće prolongirano dospijeće plaćanja do onog trenutka dok ne budu imali uslove da mogu doći do nekog komunalnog centara da plate. Sve druge sugrađane koji imaju mogućnost plaćanja elektronskim putem i putem trajnog naloga, pozivamo da to na taj način rade. Do tada će centri za komunalne usluge raditi od 9 do 13 sati" rekla je Glamoč.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti