Vlada KS traži od KJP ZOI '84 hitno vraćanje cijena ski-karata

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS traži od KJP ZOI '84 hitno vraćanje cijena ski-karata

/ Izvor:

Na današnjem nastavku 101. vanredne sjednice, Vlada Kantona Sarajevo je uputila zahtjev Nadzornom odboru (NO) KJP „ZOI '84“ da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata.

Kada bude provodio ovaj zaključak, NO mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu planirala sredstva namijenjena za podršku funkcionisanju ovog preduzeća koja bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja.

Vlada KS je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu: premijer Elmedin Konaković, te ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo i zadužila ga da u roku od sedam dana zajedno sa menadžmentom ovog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman. Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja. O svemu ovome pomenuti tim dužan je izvijestiti Vladu KS.

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata.

PODIJELI:

TAGOVI: KJP ZOI '84 Vlada KS ski karte

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti