Vlada KS zbog nedostataka reagensa angažuje sve javne zdravstvene ustanove

08.03.2019. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS zbog nedostataka reagensa angažuje sve javne zdravstvene ustanove

Vlada Kantona Sarajevo, radi prevazilaženja ove situacije spremna je angažirati sve raspoložive javne zdravstvene potencijale.

Vlada Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici zadužila je direktora JU "Dom zdravlja KS" da hitno obavijesti Vladu o listi laboratorijskih usluga koje nisu u mogućnosti pružiti krajnjim korisnicima, te da im dostavi informaciju u kojoj je fazi javna nabavka reagenasa i kada se očekuje njeno okončanje.

Istovremeno, Vlada je zadužila sve zdravstvene javne ustanove u Kantonu da dostave informacije o raspoloživosti trenutne zalihe reagenasa potrebnih za pružanje laboratorijskih usluga. 

Zbog neadekvatnog planiranja potreba za reagensima i neprovođenja blagovremenih procedura javnih nabavki u Domu zdravlja pacijenti, nažalost, već duže vrijeme ne mogu dobiti određenu laboratorijsku uslugu u ovoj ustanovi.

Vlada Kantona Sarajevo, radi prevazilaženja ove situacije spremna je angažirati sve raspoložive javne zdravstvene  potencijale, kako bi građani mogli dobiti na vrijeme propisanu zdravstvenu uslugu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti