Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS-a dala odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije

09.08.2018. 14:02 / Izvor: Fena

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je Informaciju o izradi odgovora tog bh.entiteta na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za izradu mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropsku uniju (EU).

Saglasna je s odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za šest poglavlja i ekonomske kriterijume, koja se nalaze u prilogu informacije i čine njen sastavni dio.

Riječ je o poglavljima:poljoprivreda i ruralni razvoj (osam odgovora), bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika (18 odgovora), ribarstvo (11 odgovora), preduzetnička i industrijska politika (20 odgovora), pravda, sloboda i bezbjednost (23 odgovora), obrazovanje i kultura (11 odgovora), te ekonomski kriterijumi (32 odgovora).

Vlada RS-a je saglasna da za odgovore iz tog zaključka otpočne proces tehničke finalizacije, te zahtijeva da joj se tehnički finalizovani odgovori dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja na prevođenje, saopćeno je nakon današnje sjednice te vlade u Banjoj Luci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti