Vlada RS će tražiti način da pomogne privrednicima

22.03.2021. 16:06 / Izvor: SRNA
Vlada RS će tražiti način da pomogne privrednicima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da razumije zabrinutost poslovnih subjekata kojima je novim epidemiološkim mjerama zabranjen rad.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da razumije zabrinutost poslovnih subjekata kojima je novim epidemiološkim mjerama zabranjen rad, ali će Vlada RS tražiti kapacitet da ima pomogne.

Šeranić je izrazio žaljenje zbog novih mjera, ali i naglasio da je situacija izuzetno teška da se moralo birati između dva principa.
  
"Izabrali smo ono što mislimo da je ispravno i iza čega stojimo, a svakako smo tu da pomognemo svima onima koji se nađu u problemu, koji je globalan", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.
 
On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske i u prethodnom periodu radila i ispunila sve svoje obaveze na tom polju, shodno dogovorima sa Privrednom komorom, Unijom udruženja poslodavaca i Zanatsko-preduzetničkom komorom.
 
Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović pozvao je građane da vode računa o epidemiološkim mjerama i imaju na umu na teške uslove u kojima rade zdravstveni radnici u proteklih godinu dana.
 
"Konkretno u Bolnici u Zvorniku radnici spavaju po 10 dana u bolnici, ne idu kući, ne viđaju svoje porodice, te zato molim stanovništvo da imaju obzira za te ljude, koji su pravi heroji",
naglasio je Popović.
 
On je napomenuo da zdravstveni radnici provode po osam, 10 ili više časova u zaštitnom odijelima i pružaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima.

"Vidim da se velika prašina podigla zbog zatvaranja pojedinih djelatnosti i sve to razumijemo, ali molimo i njih da razumiju nas. Situacija je teška i ljudima koji protestuju u najboljoj namjeri poručujem da se osvrnu na bolnice, u kojima leži više od 1.000 pacijenata koji se bore za vazduh, a među kojim je sve više i mladih", rekao je Popović.
 
On je dodao da je određen broj ljudi danas izašao da protestuje, iako je Vlada RS, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, obećala da će pomoći svim ugostiteljima, frizerima i drugim djelatnostima.

Popović je pozvao radnike u djelatnostima čiji je rad zabranjen da imaju razumijevanja za institucije Republike Srpske, ali prije svega za zdravstveni sistem i bolnice, koje su na izmaku fizičkih i mentalnih snaga, jer već godinu dana rade bez godišnjeg odmora.
 
"Zamislite šta bi bilo kada bi zdravstveni radnici izašli na proteste, ko bi liječio sve te ljude", upitao je Popović. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti