Vlada RS će za pomoć prevoznicima izdvojiti 2,3 miliona​ KM

11.01.2021. 14:05 / Izvor: SRNA
Vlada RS će za pomoć prevoznicima izdvojiti 2,3 miliona​ KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada već danas raditi na donošenju uredbe o pomoći prevoznicima za prevazilaženje poteškoća

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada već danas raditi na donošenju uredbe o pomoći prevoznicima za prevazilaženje poteškoća u poslovanja nastalih zbog pandemije virusa korona i da će za te namjene izdvojiti 2,3 miliona KM. 

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da će se ta uredba odnositi na period od avgusta do decembra 2020. godine, a da će prevoznici imati rok od 30 dana da konkurišu za ova sredstva. 

Govoreći o pomoći Vlade Republike Srpske koja je ranije najavljena za oblast ugostiteljstva i turističke radnike, Višković je rekao da se za tu pomoć prijavilo 169 privrednih subjekata, od kojih 99 ispunjava uslove.

"Trenutno se vrše provjere u Poreskoj upravi RS, a nakon toga do kraja iduće sedmice krenućemo sa isplatom sredstava", rekao je premijer RS.

Višković je podsjetio da je Vlada RS za šest mjeseci produžila mogućnost korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima.

On je rekao da Vlada Republike Srpske priprema i donošenje uredbe u vezi sa zapošljavanjem demobilisanih boraca kroz samozapošljavanje i pomoć privrednicima koji zaposle demobilisane borce, kroz poreze i doprinose. 

Komentarišući činjenicu da je istekao rok za pismo namjere za aranžman BiH sa MMF-om, Višković je ponovio da je stav Republike Srpske više nego jasan - ukoliko ima razumijevanja u MMF-u da se razgovara o pitanjima o kojima je Republika Srpska dala svoje primjedbe, onda su "za".

"Mi smo spremni da učestvujemo u razgovorima, a ukoliko je to ucjena, hvala, idemo dalje", rekao je Višković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti