Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS dodjeljuje koncesiju za izgradnju odmorišta Lužani

16.08.2018. 13:59 / Izvor: SRNA

Vlada Republike Srpske pokrenula je postupak dodjele koncesije za izgradnju odmorišta Lužani, sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama, na auto-putu Banjaluka-Gradiška.

Postupak dodjele koncesije Vlada pokreće na osnovu inicijative, koju je privredno društvo "Super petrol" iz Banjaluke dostavilo Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

"Vlada Republike Srpske je 2010. godine utvrdila javni interes za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani. U skladu sa Zakonom o koncesijama pribavljeno je mišljenje Pravobranilaštva Srpske, Ministarstva trgovine i turizma, Javnog preduzeća "Auto-putevi" i opštine Gradiška", ističe se u odluci o dodjeli koncesije, koju je Vlada donijela na jučerašnjoj sjednici.

Po stupanju na snagu ove odluke, a shodno Zakonu o koncesijama biće raspisan javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti