Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS donijela odluku o izdvajanju 410.000 KM za radnike RAOP-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada jučer donijela odluku o izdvajanju 410.000 KM za zbrinjavanje radnika preduzeća "Rasklopna oprema" /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva.

18.04.2014. 07:44 / Izvor: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada jučer donijela odluku o izdvajanju 410.000 KM za zbrinjavanje radnika preduzeća "Rasklopna oprema" /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva.

Cvijanovićeva je podsjetila da je i ranije najavljivala takvo rješenje, ali da su se za to morale stvoriti određene predpostavke.

Ona je navela da će zbrinjavanjem biti obuhvaćeni oni radnici koji nisu tužili svoje bivše preduzeće i zato nemaju potraživanja, kao i oni radnici koji su tužili preduzeće, ali nisu naplatili potraživanja.

"Sada je na lokalnoj zajednici, prvenstveno na načelniku opštine Istočno Novo Srajevo Ljubiši Ćosiću da, zajedno sa sindikatom, izvrše sravnjavanje spiskova radnika, da bi nakon toga mogla uslijediti isplata", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove.

Napomenuvši da se time stavlja tačka na ovo pitanje, premijer Srpske je naglasila da radnici imaju definisan status i da su upoznati sa dinamikom kojom će ruski partner u okviru nove komapnije - "Elektroinžinjeringa" postepeno upošljavati radike.

Cvijanovićeva je navela da je do sada oko 40 radnika uposleno, a da se vode razgovori o upošljavanju šefova različitih sektora i njihovih pripadajućih radnika, da bi nakon toga, dinamikom od nekoliko mjeseci, trebalo da se izvrši i upošljavanje drugih bivših radnika RAOP-a.

Ona je istakla da će bivši radnici RAOP-a imati prioritet u zapošljavanju, a što je kroz ranije razgovore potvrdio i vlasnik "Elektroinžinjeringa".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti