Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS donijela više uredbi u vezi sa javno-privatnim partnerstvom

30.10.2020. 08:58 / Izvor: Akta.ba

Vlada Republike Srpske je na jučerašnjoj sjednici donijela Uredbu o pokretanju postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva u RS-u.

Ovom uredbom se uređuje pokretanje postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva i priprema prijedloga projekta javno‐privatnog partnerstva, dokumentacije koja se dostavlja uz prijedlog ovog projekta, kriterijumi za ocjenu opravdanosti projekta i za ocjenu primjene modela javno‐privatnog partnerstva.

Vlada Srpske donijela je i uredbu o postupku izbora privatnog partnera kojom se uređuje ovaj postupak u postupku realizacije javno‐privatnog partnerstva u RS-u, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sjednici je donesena i uredba o postupku ugovaranja projekata javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje ovaj postupak.

Ova uredba obuhvata način zaključenja, sadržaj, izmjene i dopune, prestanak, te praćenje realizacije ugovora.

Donesena je i uredba o namjeni, kriterijumima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Republici Srpskoj kojom se utvrđuje svrha državne pomoći, prihvatljivi troškovi i sektori, maksimalno dozvoljeni iznos državne pomoći i ostala pravila za dodjelu ove pomoći koju dodjeljuje davalac državne pomoći iz Srpske, neposredno ili preko ovlašćenih pravnih lica.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti