Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS pojednostavila otvaranje deviznih računa u inostranstvu

26.03.2021. 09:36 / Izvor: SRNA

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, s ciljem da tržište kapitala bude pristupačnije za neke od emitenata, izjavila je pomoćnik ministra finasnija Snježana Rudić.

"Osnovne izmjene tiču se proširenja izuzeća od obaveze izrade prospekta na primarnom tržitu u uslovima kada privredni subjekti na tržištu kapitala prikupljaju finansijska sredstva za finansiranje poslovnih aktivnosti", rekla je Rudić novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da su izuzeća proširena za emisije koje u ukupnom iznosu nisu više od milion KM i koje imaju najviše 10 pravih ili fizičkih lica investitora, rezidenata BiH.

Rudićeva je navela da je Vlada Republike Srpske usvojila uredbu o otvaranju deviznih računa u inostranstvu kojim je pojednostavljena procedura njihovog otvaranja.

"Riječ je o potrebi vođenja računa za lične i poslovne potrebe u skladu sa propisima kojima se uređuje spoljnotrgovinsko poslovanje", rekla je Rudić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti