Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS produžava podršku firmama i za maj

13.05.2020. 07:43 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predsjedavao je jučer, u Banjaluci, sjednicom Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

Na sjednici je izkazana spremnost Vlade da pruži podršku privrednim subjektima i za maj, za ona pravna lica i preduzetnike kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti usljed negativnih uticaja virusa korona na privredu Republike Srpske, slično kao što je urađeno i za mjesec mart.

"Strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske ostaje očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, te će se s tim ciljem nastaviti s kreiranjem mjera pomoći i podrške privredi i u narednom periodu", navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Ovom prilikom konstatovano je da je poslovna zajednica u Republici Srpskoj, u ovim vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, pokazala visok stepen odgovornosti i izraženo je zadovoljstvo na uloženim naporima za očuvanje svakog radnog mjesta.

Na sastanku je analizirano trenutno stanje i posljedice koje je pojava novog virusa korona ostavila na privredu u Republici Srpskoj, dosadašnje mjere koje je Vlada Republike Srpske preduzela, kao i prijedlozi narednih mjera i aktivnosti s ciljem saniranja štetnih posljedica izazvanih korona virusom na našu privredu.

Zajednički je ocijenjeno je da su Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije pravovremeno i među prvima u regionu donijeli set mjera s ciljem ublažavanja štetnih posljedica virusa korona na privredu Republike Srpske.

Iskazana je i opredijeljenost i namjera Vlade da se pažljivo nastavi pratiti i analizirati situacija u privredi Republike Srpske, kako bi se blagovremeno mogle donositi i nove mjera, a sve u skladu sa trenutnom situacijom i potrebama privrednika i preduzetnika u Republici Srpskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti