Vijesti

Vlada RS: "Trudbenik", "Glas Srpski" i "Poljoprivredni zavod" Doboj idu ne tender!

12.07.2007. 14:14 / Izvor: Dnevni Avaz

Savjet za privatizaciju Republike Srpske usvojio je Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Fabriku kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" AD Doboj, kojim je predviđeno da se 57,4 posto državnog kapitala u ovom preduzeću privatizira putem javnog tendera, u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima.

Na sjednici Savjeta usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za "Poljoprivredni zavod" Doboj, kojim je, putem javog tendera, predviđena prodaja 154.414 akcija Vlade RS-a ili 65 posto posto od ukupnog kapitala Zavoda, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Akcionarsko društvo za informativnu, izdavačku i grafičku djelatnost "Glas Srpske" Banja Luka, Akcionarsko društvo za grafičku i izdavačku djelatnost Glas Srpski - Grafika Banja Luka i Akcionarsko društvo za trgovinu i usluge "Glas Srpski-Trgovina" Banja Luka.

Prijedlogom programa, predviđeno je da državni kapital u ovim akcionarskim društvima bude prodat metodom javnog tendera.

Savjet je na sjednici kojom je predsjedavao premijer Milorad Dodik, razmatrao i Informaciju o postupku privatizacije državnog kapitala u "Ekonomskom insitutu" AD Banja Luka, te Informaciju o podnesenim zahtjevima za korekciju rezultata vaučer ponude, te predložio Vladi da se raspiše javni poziv za verifikaciju zahtjeva građana, koji su u postupku privatizacije vaučer ponudom, zbog propusta, bili oštećeni, kako bi se pronašao model pravičnog obeštećenja ovih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti