Vlada RS usvojila dokument okvirnog budžeta do 2023. godine

24.07.2020. 13:30 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS usvojila dokument okvirnog budžeta do 2023. godine

​Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas Dokument okvirnog entitetskog budžeta za period 2021-2023. godina.

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas Dokument okvirnog entitetskog budžeta za period 2021-2023. godina.

Radi se o dokumentu srednjoročnog planiranja u koji su uključene analize i projekcije prihoda, rashoda i finansiranja za spomenuti period, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

-Namjena je da se postavi strateški okvir i gornje granice resursa unutar kojih bi se trebao pripremati godišnji budžet. Ključni cilj ovog dokumenta je da osigura bolju povezanost između prioritetnih politika Vlade i načina na koje ona alocira javne resurse - naveli su u saopćenju.

U skladu sa osnovnim ciljevima fiskalne politike, Vlada RS se, u periodu 2021-2023. godine, čvrsto opredijelila za nastavak restriktivne budžetske potrošnje, nastavak provođenja strukturalnih reformi, povećanje budžetske discipline, jačanje fiskalne odgovornosti, poboljšanje naplate javnih prihoda.

Entitetska vlada usvojila je i Informaciju o saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i ovlastila ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo da potpiše Memorandum o razumijevanju između UNDP-a i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, koji predstavlja okvir za saradnju navedenu u ovoj informaciji.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti