Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada RS želi mijenjati regulativu kako bi se olakšala nabavka električnih automobila

29.01.2021. 12:38 / Izvor: Akta.ba

Vlada Republike Srpske usvojila je učetvrtak, 28. januara, Informaciju o korištenju električnih automobila sa prijedlogom mjera u cilju povećanja broja električnih automobila.

Vlada konstatuje da postojeći regulatorni okvir u oblasti direktnih i indirektnih poreza, naknada za nabavku, korištenje i registraciju vozila, prostornog planiranja i infrastrukture, ne omogućava značajnije povećanje broja električnih automobila u upotrebi, te da je izmjenom istih potrebno stvoriti olakšice i podsticaje za povećanje broja električnih automobila u upotrebi.

Zaduženi su Ministarstvo finansija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstvo saobraćaja i veza, da u svojstvu obrađivača propisa, svako u okviru svojih nadležnosti, predlože izmjenu regulative u cilju stvaranja olakšica za nabavku i korištenje električnih automobila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti