Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada SAD-a donirala GPBiH vrijednu opremu za suzbijanje širenja virusa COVID-19

19.04.2021. 15:53 / Izvor: Akta.ba

U sklopu kontinuirane suradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije BiH, 19. travnja 2021. godine, Program kontrole izvoza i sigurnosti granica (EXBS Program) Ministarstva vanjskih poslova SAD-a donirao je Graničnoj policiji opremu za suzbijanje širenja virusa COVID-19 u vrijednosti od 144 000 KM.

Riječ je o mobilnim stanicama za pranje ruku (kapaciteta 1 000 litara), tekućim sapunima, ubrusima i drugo. 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić ovom prilikom je zahvalio na doniranoj opremi i dugogodišnjoj podršci Vlade SAD-a Graničnoj policiji BiH.

"Vlada Sjedinjenih Američkih Država već 16 godina kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz različite vrste donacija, od specijalističke opreme, zaštitne opreme za vrijeme pandemije, kao i niz organiziranih obuka za policijske službenike GPBiH. Ovim putem još jedanput zahvaljujem, u ime Granične policije i u osobno ime, na izuzetnoj podršci Graničnoj policiji i na tome što su uvijek otvoreni pomoći kada iskažemo potrebu za tim, ali i što prepoznaju važnost ulaganja u ovu policijsku agenciju", istaknuo je ravnatelj Galić.

Donirana oprema bit će, kao i dosad, ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske postrojbe Granične policije BiH. 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti