Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada TK-a donijela odluku o uvjetima za uknjižavanje stanova

06.08.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Tuzlanskog Kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti o zaključivanju ugovora sa udružiocima sredstava za izgrađene stanove u Srebreniku.

Odlukom je ovlašten ministar za boračka pitanja Zudin Mahmutović, da uime Vlade Tuzlanskog kantona, sa udružiocima sredstava potpiše Ugovor radi finansiranja izgradnje 12 stanova, navodi se u saopćenju Vlade TK-a.

Sa 30.11.2012. godine, svi prodati stanovi u općini Srebrenik su i otplaćeni, ali udružioci sredstava kao kupci istih nisu imali mogućnosti da se u zemljišno- knjižnjim knjigama uknjiže i kao vlasnici predmetnih stanova zbog nepostojanja odgovarajuće pravne regulative jer ne postoji uspostavljena zemljišna knjiga. Kantonalni fond je već finansirao i izgradio 35 stanova po općinama Tuzlanskog kantona.

Radi se o stambenim jedinicama, od kojih se 12 nalazi u Srebreniku, 10 u Kladnju, osam u Čeliću, a pet stanova i jedna zajednička prostorija u Doboj Istoku.

Pored toga Kantonalni fond je u općini Tuzla finansirao nadogradnju dvije stambene jedinice, kao i kupovinu i adaptaciju jedne stambene jedinice.

Kupci stambenih jedinica su sa nadležnom bankom zaključivali Ugovor o udruživanju sredstava, a sredstva su u ratama uplaćivali Fondu odnosno kasnije, na račun trezora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti