Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada TK dala saglasnost za 650.000 KM pomoći hotelijerima i ugostiteljima

15.06.2021. 14:50 / Izvor: Akta.ba

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je na današnjoj sjednici Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja o odobravanju sredstava pomoći privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa Konačnom listom fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 653.524 KM na ime refundacije uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za januar 2021. godine, privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa područja Tuzlanskog kantona, koja se nakon okončanog postupka po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći privrednim subjektima nalaze na konačnoj listi fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Na poziv se javilo 396 aplikanata od čega su 23 pravna lica bez poslovnih jedinica i 56 sa 106 poslovnih jedinica. Sredstva će biti korištena za refundaciju poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposelnika u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva, prema određenim šiframa djelatnosti, a u cilju pomoći preivrednim subjektima u saniranju ekonomskih šteta izazvanih epidemijom COVID-19. Obuhvaćeno je 1037 radnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti