Vlada TK - Odobrena kreditna sredstva za osam privrednih subjekata

21.02.2018. 08:01 / Izvor: Fena
Vlada TK - Odobrena kreditna sredstva za osam privrednih subjekata

Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnost na odobrena kreditna sredstva Sparkasse Bank  d.d. Sarajevo.

Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnost na odobrena kreditna sredstva Sparkasse Bank  d.d. Sarajevo za osam novih aplikanata iz kreditne linije uz subvencioniranje dijela  kamatne stope iz sredstava ovogodišnjeg budžeta Tuzlanskog kantona.

Riječ je o kreditnoj liniji u iznosu od 25.100.000 KM, a koju su za privrednike Tuzlanskog kantona  prošle godine osigurali kantonalna vlada i Sparkasse Bank d.d. Sarajevo.

Pomoćnik ministra privrede TK-a Rijad Bašić izjavio je na konferenciji za medije da je Vlada TK u 2017. godini dvjema odlukama dala saglasnost za ukupno 26 zahtjeva s kreditnim plasmanom u ukupnoj vrijednosti od 8.625.000. KM.

"Spomenuta banka je nastavila s plasmanom kreditnih sredstava i u 2018. godini, te je dostavila zahtjev Kantonalnoj vladi za osam novih  klijenata, a ukupan iznos kreditnih sredstava za koje su zainteresirani ovi aplikanti je 1.701.000 KM", pojasnio je.

Zaključno s ovim trećim pozitivnim mišljenjem (saglasnošću) Kantonalne vlade, ukupno će biti odobreno 34 zahtjeva sa plasmanom kreditnih sredstava u vrijednosti 10.326.000 KM, dodao je Bašić.

Podsjećanja radi, ukupna kamatna stopa za navedenu kamatnu liniju iznosi 4,2 posto, a Vlada TK sufinansira tri posto kamatne stope.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti