Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada TK: Putem interneta prijava nelegalnih korisnika koncesije

31.07.2014. 13:14 / Izvor: Fena

Vlada Tuzlanskog kantona razmatrala je danas Informaciju o nadzoru, provjeri rada koncesionara i praćenju izvršenja koncesionih ugovora čiji je obrađivač bila Komisija za koncesije.

"Kontrolišemo obje ugovorne strane, odnosno kako se pridržavaju ugovornih obaveza. Ukupno im 36 koncesionih ugovora od čega se 18 pojavljuje u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva, zatim 16 u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok je po jedan koncesioni ugovor u Ministarstvu prostornog uređenja, odnosno Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta", kazao je Zvonko Lugonjić, zamjenik predsjednika Komisije za koncesije.

Kako je rekao Lugonjić, ministarstva su izvršavala svoje obaveze, a to znači utvrđivanje eksploatiranja količina i donošenje rješenja o utvrđivanju koncesione naknade.

"Dugovanja 16 koncesionih ugovora Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznose 2.236 KM dok ministarstva s po jednim ugovorom nemaju dugovanja."

Zamjenik predsjednika Komisije za koncesije kazao je da su predviđene određene mjere koje će pravnim i fizičkim osobama omogućiti da putem interneta mogu prijaviti nelegalne korisinike koncesije.

"U budućem periodu, prije zaključenja aneksa ugovora o koncesiji, obavezno će se morati konsultovati općinski načelnici, jer većinski dio sredstava pripada općini",  dodao je Lugonjić.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti