Vlada Tuzlanskog kantona potpisala ugovor s medijskim kućama

10.12.2008. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
Vlada Tuzlanskog kantona potpisala ugovor s medijskim kućama

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona 09.12.2008. godine su potpisali ugovore s predstavnicima medija čiji su projekti podržani Programom za 2008. godinu. Vlada Tuzlanskog kantona ove je godine iz Proračuna za podršku medijskim projektima izdvojila 225 000 maraka, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

"Ovo je prvi put da Vlada izdvaja sredstva za podršku medijskim kućama. Na ovaj način želimo potaknuti medije i medijske projekte koji u ovom teškom vremenu nastoje da što objektivnije informaju javnost. Ove godine podršku je dobio 21 medijski projekat, a Vlada će i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati rad medija u našem kantonu", kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić.

O tome koliko ova sredstva znače medijima govorio je Šaban Pirić, direktor i vlasnik RTV-a "Slon".

"Dodijeljena sredstva zapravo su znak da je ova vlada prepoznala važnost i ulogu lokalnih i privatnih medija. Sredstva će medijima omogućiti podizanje kvalitete programa i nabavku kvalitetnije tehničke opreme, a Vladi promociju u većini medija u Kantonu", kazao je Pirić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti