Vlada ZDK-a usvojila odluku o isplati poticajnih sredstava za devet preduzeća

29.12.2008. 12:56 / Izvor: Fena
Vlada ZDK-a usvojila odluku o isplati poticajnih sredstava za devet preduzeća

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je odluku o isplati poticajnih sredstava za devet preduzeća s područja općina Tešanj, Zenica i Zavidovići.

Najveći iznos od 48.000 KM odobren je Tvornici obuće "Alpina Bromy" d.o.o. Tešanj. Preduzeće nastalo zajedničkim ulaganjem slovenske "Alpine" i tešanjskog privrednika Suada Roše, koje je otvoreno sredinom oktobra sredstva je dobilo na refundacije administrativnih troškova za izgrađeni novi proizvodni objekt.

Po istom osnovu 40.000 KM odobreno je tešanjskom preduzeću "Samplast" d.o.o.. Po 10.000 KM za uvođenje certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnom standardu ISO 9001:2000 odobreno je preduzećima "Auto centar Ganjgo", "Ganjgo petrol" i "Ganjgo line" iz Doboj-Juga i preduzeću "Damirex" iz Zenice.

Ovom zeničkom preduzeću odobreno je još 10.000 KM i to na ime subvencija uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnom standardu HACCP Codex Alimentarius.

Na ime regresiranja kamata na investicijski kredit preduzeću "Algoja" d.o.o. Tešanj, Vlada ZDK-a će isplatiti 2.500 KM. Salki Skopljaku, vlasniku "Metalske radnje" u naselju Tešanjka, općina Usora, Vlada ZDK-a će na ime refundacije administrativnih troškova za izgrađeni proizvodni objekt isplatiti 10.000 KM.

Preduzeću "Euroimpex-An" d.o.o. Zavidovići na ime regresiranja kamata na investicijski kredit iz budžeta ZDK-a bit će isplaćeno 851 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti