Vlada ZDK podržava povezivanje privrednika i izvoz u Indoneziju

25.12.2019. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Vlada ZDK podržava povezivanje privrednika i izvoz u Indoneziju

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmedom Halilovićem

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmedom Halilovićem o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje BiH i Indonezije.

U indonezijskoj prijestolnici Džakarti sredinom ovog mjeseca održan je najveći privredni sajam u tom dijelu jugoistočne Azije, u organizaciji tamošnjeg Ženskog internacionalnog kluba, na kojem se po prvi put predstavila i Bosna i Hercegovina.

Ambasador Halilović se zahvalio premijeru Ganiću i Vladi ZDK koja je finansirala predstavljanje proizvoda iz Zeničko-dobojskog kantona. Na sajmu su predstavljeni turistički i privredni potencijali BiH.

Privredna saradnja BiH i Indonezije intenzivirana je u minulih godinu dana zahvaljujući angažmanu diplomatske misije BiH na čelu sa ambasadorom Halilovićem.

Premijer Ganić je iskazao spremnost Vlade da u narednom periodu podrži povezivanje privrednika iz Indonezije i ZDK-a, kao i izvoz proizvoda i izlazak kompanija iz našeg kantona Zeničko-dobojskog kantona na veliko tržište Indonezije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti