Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada ZDK preko UNDP-a kupuje medicinsku opremu za bolnice u Zenici i Tešnju

01.05.2020. 12:44 / Izvor: Akta.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je odluku o preraspodjeli sredstava u budžetu Kantonalne uprave civilne zaštite kojom su osigurana finansijska sredstva za nabavku dva mobilna RTG uređaja i jednog CT aparata, za potrebe bolnica u Zenici i Tešnju.

Premijeru Mirzi Ganiću data je saglasnost da potpiše sporazum o isporuci opreme, sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP), preko kojeg je ranije izvršena nabavka zaštitne i medicinske opreme za potrebe zdravstvenog sektora u tom kantonu.

Premijer Ganić rekao je da se Vlada ZDK opredijelila da te nabavke vrši preko UNDP-a "cijeneći profesionalnost, transparentnost postupka, ali i značajna grant sredstva s kojima ta organizacija učestvuje u kupovini opreme“.

"Tržišna vrijednost jednog CT aparata i dva mobilna RTG uređaja iznosi 754.000 KM, ali će iz budžeta Kantonalne uprave civilne zaštite biti izdvojeno 519.931 KM jer će UNDP vlastitim sredstvima finansirati kupovinu jednog RTG aparata. CT aparat i jedan RTG bit će dodijeljeni Kantonalnoj bolnici Zenica, a drugi RTG aparat će pripasti Općoj bolnici Tešanj" ,kazao je premijer Ganić, saopćila je Press služba ZDK.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti