Vlada ZDK: Prenos prava koncesije iz Ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralnog resursa-dijabaza s "NBI Ćurić" na "Cesting" Žepče

23.10.2009. 12:22 / Izvor: eKapija.ba
Vlada ZDK: Prenos prava koncesije iz Ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralnog resursa-dijabaza s 'NBI Ćurić' na 'Cesting' Žepče

Na osnovu zahtjeva preduzeća "NBI Ćurić" d.o.o. Žepče podnesenog 29.04.2009. godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je donijela Odluku o davanju saglasnosti za prenos prava i obaveza iz Ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralnog resursa-dijabaza, na lokalitetu Kršić, općina Žepče sa koncesionara "NBI Ćurić" d.o.o. Žepče, na "Cesting" d.o.o. Žepče, saopćila je press služba Vlade ZDK.

Stoga je u prostorijama Ministarstva za privredu 19.10. ove godine obavljeno tripartitno potpisivanje ugovora o prenosu prava i obaveza, kao i novi ugovor o koncesiji, sa privrednim subjektom "Cesting" d.o.o. Žepče. Ispred privrednog subjekta "NBI Ćurić" d.o.o. Žepče, činu potpisivanja je prisustvovao direktor Ivica Ćurić, ispred "Cesting" d.o.o. Žepče direktor Anto Perković, a ispred Ministarstva za privredu ministar Fahrudin Omerhodžić.

Koncesija je dodIjeljena na period od 20 godina uz mogućnost produženja za još 10 godina. Ovakvi i slični projekti obezbjeđuju novo upošljavanje određenog broja ljudi, što u konačnici dinamizira razvoj Kantona, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti