Vlada Županije posavske suglasna s otvaranjem ureda u Bruxellesu

05.07.2018. 11:55 / Izvor: Fena
Vlada Županije posavske suglasna s otvaranjem ureda u Bruxellesu

Otvaranje ureda u Bruxellesu za cilj ima pridonijeti procesu europskih integracija navedenih županija u europski prostor.

Vlada Županije posavske dala je na svojoj jučerašnjoj sjednici suglasnost za osnivanje predstavništava četiri županije (Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Županije posavske) pri Europskoj uniji.

Otvaranje ureda u Bruxellesu za cilj ima pridonijeti procesu europskih integracija navedenih županija u europski prostor kroz razvijanje suradnje s drugim europskim regijama, ostvarivanjem partnerstva te promicanjem interesa i projekata, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

Na sjednici je usvojen i Dokument okvirnog proračuna Županije posavske 2019. - 2021., kao i Odluka o načinu korištenja sredstava utvrđenih u ovogodišnjem županijskom proračunu na poziciji "Grantovi neprofitnim organizacijama i udrugama građana" u iznosu od 70.000 maraka.

Odlukom se utvrđuju uvjeti i kriteriji za dodjelu, a javni poziv bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

Vlada Županije posavske dala je suglasnosti Sveučilištu u Mostaru za donošenje Odluke o namjeravanoj integraciji Sveučilišta Mostar na način da se deset fakulteta i Akademija likovnih umjetnosti, koji su pravne osobe u sastavu Sveučilišta u Mostaru, pripoje Sveučilištu u Mostaru u jedinstveni pravni subjekt pod nazivom "Sveučilište u Mostaru".

Usvojena je i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o rasporedu sredstava iz proračuna Županije posavske za 2018. godine političkim strankama i samostalnim zastupnicima.

Na ime realizacije kulturno športskih programa i aktivnosti županijska vlada izdvojila je ukupno 19.000 maraka, dok je za sufinanciranja prijevoza učenika za mjesec travanj 2018. godine trima općinama Županije posavske odobreno 39.291 marka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti