Vlasnici N1 televizije preuzeli Novu TV

10.07.2017. 10:48 / Izvor: N1
Vlasnici N1 televizije preuzeli Novu TV

United Group uz potporu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a dogovorila je preuzimanje hrvatskog i slovenskog medijskog portfelja CME-a.

United Group uz potporu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a dogovorila je preuzimanje hrvatskog i slovenskog medijskog portfelja CME-a.

Drugim riječima, Nova TV, Doma TV, POP TV i Kanal A uz još neke kablovske kanale dobivaju nove vlasnike. Transakcija još treba pridobiti regulatorna opdobrenja.

United Group najavljuje investicije u kupljene televizijske kanale kako bi povećala njihove produkcijske sposobnosti i oproširilila doseg izvan njihovih lokalnih tržišta. 

Ova je kompanija vlasnica regionalnih operatera SBB i Telemach i procjenjuje se da ima oko dva milijuna PayTV korisnika u zemljama bivše Jugoslavije. 

KKR je dosad investirao oko osam milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor. Od 1996. godine KKR je investirao u 58 kompanija u Europi u različitim sektorima. Radi se o više od 20 milijardi dolara dugoročnih investicija. 

Central European Media Enterprises (CME) priopćenjem se oglasio o transakciji s United Groupom i investicijskom firmom KKR.

United Grupa je od CME-a kupila vodeće televizijske kanale, Novu TV u Hrvatskoj i POP TV u Sloveniji. Transakcija bi trebala biti okončana do kraja godine. Vrijednost transakcije iznosi 230 milijuna eura, objavili su iz CME-a.

"Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali izvrsnu imovinu, a transakcija naglašava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji", kazao je jedan od direktora CME-a, Michael Del Nin.

"Jako smo ponosni na ove dobro vođene kuće u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i na ljude koji tamo rade i čiji su napori kanale učinili vodećima na tržištu. Čvrsto vjerujemo u važnost televizije kao medija", rekao je drugi direktor CME-a, Christoph Mainusch.

"Drago nam je da United Group, investicijska firma KKR i uz potporu EBRD-a, dijeli naše viđenje lokalnog sadržaja na televiziji i vjerujemo da će izvrsno voditi ove važne poslove u regiji i napredovati", rekao je Mainusch.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti