VM: Riješiti probleme ustanova bh. kulture

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VM: Riješiti probleme ustanova bh. kulture

U rješavanje problemima jednog broja ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu uključit će se Vijeće ministara BiH i nadležno Ministarstvo civilnih poslova.

24.07.2015. 08:56 Izvor: / Akta.ba

Vijeće ministara BiH upoznato je jučer s problemima jednog broja ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu i zaključilo da se u rješavanje problema u radu ovih ustanova uključi Vijeće ministara BiH i nadležno Ministarstvo civilnih poslova.

Vijeće je dalo saglasnost Ministarstvu civilnih poslova BiH da se, u saradnji s nadležnim državnim, entitetskim te kantonalnim ministarstvima iz oblasti kulture, kao i drugim zainteresiranim javno-pravnim subjektima u BiH, uključi u rješavanje aktuelnih i statusnih pitanja (administrativnih, upravljačkih i finansijskih) radi normalnog funkcioniranja ovih ustanova.

Informacijom su obuhvaćeni Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine, Kinoteka Bosne i Hercegovine i Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti