Vrankić i Tulun o unapređenju ekonomske saradnje BiH i Turske

04.05.2007. 11:45 / Izvor: Fena
Vrankić i Tulun o unapređenju ekonomske saradnje BiH i Turske

Cilj BiH je savremena, politički stabilna i ekonomski razvijena država koja će u potpunosti biti integrirana u euroatlantske asocijacije, kazao je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i državni ministar finansija i trezora Dragan Vrankić tokom razgovora u Sarajevu s ambasadorom Republike Turske u BiH Bulentom Tulunom.

Turski ambasador je istaknuo kako "navedeni smjer Bosne i Hercegovine njegova zemlja snažno podupire kao i tranzicijske procese kroz koje na tom putu prolazi“.

Osvrnuvši se na dosadašnje odnose dviju država zajednički je konstatirano kako su svestrani, iznimno dobri i prijateljski s otvorenim mogućnostima za unapređenje osobito u ekonomiji, kaže se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

S tim u vezi, kako se navodi, iskazan je obostrani interes za intenziviranje saradnje na ekonomskom planu, što podrazumijeva povećanje trgovinske razmjene i stvaranje povoljnih uvjeta u BiH za inoulagače.

Jednoglasno je ocijenjeno da je Bosna i Hercegovina malo tržište, ali nerizično, konkurentno i perspektivno, te da je za privlačenje stranih ulagača potrebno ukloniti određene administrativne prepreke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti