Vrhunski proizvodi kompanije Lotrič Control dostupni tržištu BiH

17.03.2017. 10:46 / Izvor: Akta.ba

Lotrič Control se ove godine sa svojim proizvodima predstavio i na sajmu GRAMES-DEMI 2017.

Kompaniju Lotrič Control iz Mostara, koja djeluje na području mjeriteljstva i čija je glavna djelatnost pregled, verifikacija i kalibracija mjerne i laboratorijske opreme, u novoj godini je tržištu BiH plasirala svoje nove proizvode vrhunske kvalitete.

Tihomir Aničić, direktor finansija kompanije Lotrič Control, za Akta.ba govorio je o kakvim je proizvodima riječ i njihovom značaju za područje u kojem djeluju.

"Naša kompanija je u novoj godini, a kako je i planirano u našem planu poslovanja, uspjela proširiti paletu proizvoda na proizvodnju podnih vaga u rasponu od jedne do 10 tona gdje smo za navedene vage i dobili tipska odobrenja od Instituta za mjeriteljstvo BiH. Našu paletu proširili smo i novom kolnom vagom do 60 tona koja je također dobila svu neophodnu certifikaciju. Sve navedene vage su odobrene za korištenje na području BiH tako da mogu stupiti u prodaju i u potpunosti se radi o domaćem proizvodu vrhunske kvalitete", kazao je Aničić.

Kompanija ima 16 akreditiranih metoda od temperature, dužine, mase, volumena, vlage, vremena, frekvencije momenta sile i jedina su imenovana laboratorija za verifikaciju krvog tlaka u BiH koji tu uslugu mogu pružiti po svim zakonskim mjerilima.

U proteklom period kompanija je uspjela razviti i još jedan novi proizvod. Radi se o prenosnom frižideru koji je kompletno namjenjen farmaceutskoj industriji za prenos lijekova pod određenim režimom u kojem se strogo mora kontrolirati temperatura po određenim parametrima.

"Kroz ovaj novi proizvod uspjeli smo razviti jedinstven sustav praćenja temperature, gdje korisnik u svakom tenutku ima mogućnost ispis kontrolirane temperature. Taj sistem omogućuje transparentniji i sigurniji rad koji zahtjevaju inspekcije ali i kupci koji žele znati na koji način su ti lijekovi prevezeni od tačke A do tačke B u vremenskom rasponu koji njega interesuje. Sistem omogućuje kompletan pregled transporta proizvoda a kupci mogu dobiti kompletan uvid u način prevoza određenog proizvoda vrlo jednostavno preko printera sa kojeg se dobije termalni ispis temperature koju je prepisala i Agencija za lijekove BiH", rekao je Aničić.

Kompletan frižider urađen je tako da su na njega stavljene temperaturne sonde na koje je moguće jednostavno nadograditi neki drugi način prenosa i ispis podataka koji kupac želi, bilo da se želi izvršiti prenos podataka preko GPS sistema na softver putem USB stika ili neke druge mtode.

Kompanija Lotrič je nedavno uspjela dobiti i proširenje akreditacije od strane Instituta za akreditiranje BiH – BATA što im sada omogućuje da svoje usluge kalibracije sprovode na terenu.

O daljem razvoju kompnije, Aničić kaže da je u planu proširenje djelovanja na području temperature i povećanje raspona u kojem bi same kalibracije bile obavljene, kao i proširenjem usluga na područima dužine i tlaka. Očekuju nova zapošljavanja ali i mogućnost preseljenja u nove prostorije.

Lotrič Control se ove godine sa svojim proizvodima predstavio i na sajmu GRAMES-DEMI 2017 prezentiravši posjetiocima nova dostignuća i proizvode iz oblasti kalibracije, verifikacije, temperature i drugih oblasti njihovog djelovanja.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti