Vrši se monitoring programa sufinansiranja zapošljavanja pripravnika

31.10.2016. 10:41 / Izvor: Akta.ba
Vrši se monitoring programa sufinansiranja zapošljavanja pripravnika

Vrši se monitoring i evaluacija programa sufinansiranja zapošljavanja pripravnika i Programa javnih radova za 2016. godinu.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović donijela je  26. septembra ove godine Odluku o monitoringu i evaluaciji pojedinačnih podsticajnih mjera iz programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2015. i 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju.

U skladu s Odlukom, vrši se monitoring i evaluacija programa sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme za 2015. i 2016. godinu i Programa javnih radova za 2016. godinu.

U okviru pojedinačnih podsticajnih mjera, vrši se monitoring i evaluacija nad ugovorima o sufinansiranju zapošljavanja pripravnika potpisanim sa poslodavcima, isplata plaća i doprinosa, poštivanje rokova u dostavljanju specifikacija za isplatu plaće i doprinosa ovjerenih kod Porezne uprave, refundacije JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo", uvjeti obavljanja pripravničkog staža, te podnesene predstavke i upiti. U okviru javnih radova,  monitoring se vrši  nad  ugovorima o finansiranju programa javnih radova, isplatama naknada za rad angažovanim osobama, uplatama doprinosa, kao i realizacijom odobrenih projekata.

Monitoring i evaluaciju, u skladu sa Odlukom, vrši Tim predstavnika iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Ministarstva privrede KS, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS,  Ministarstva zdravstva KS,  Ministarstva za boračka pitanja KS i Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".

Monitoring će se vršiti do 15. novembra 2016. godine. Informacija o sprovedenom monitoringu i evaluaciji biće upućena Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti