Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VTK BiH na 21. međunarodnom sajmu privrede Mostar 2018

11.04.2018. 14:46 / Izvor: Akta.ba

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić prvog dana sajma u Mostaru učestvovao je na Poslovnom forumu "Oprema i investicije u poljoprivredi zemalja 16+1" u organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinske komore BiH. Potpredsjednik Bojić je održao prezentaciju na temu „Vanjskotrgovinska saradnja BiH i zemalja članica inicijative "16+1" , tokom koje je predstavio najznačajnije podatke vanjskotrgovinske razmjene u okviru Platforme 16+1. Posebno je istakao značaj kineskog tržišta kao i da zemlje članice Platforme "16+1" imaju za cilj jačanje i proširenje saradnje u širokom spektru oblasti, koje obuhvataju trgovinu i investicije, povezivanje, finansije, poljoprivredu, nauku i tehnologiju, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, odnose između ljudi.

Pored potpredsjednika Bojića, na prisutnima su se obratili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Narodne Republike Kine i Privredne komore Srbije.

Drugog dana sajma, potpredsjednik Bojić je obišao izlagače, te održao niz sastanaka sa predstavnicima Indije, Mađarske, Poljske. Pored navedenog, potpredsjednik Bojić učestvuje na Poslovnoj konferenciji Foruma komora jadransko-jonskog područja „Regionalni razvoj-izazovi budućnosti“, u okviru koje će se obratiti na panelu „Turizam i Trgovina“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti