VTK BiH: Osnovana Grupacija trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini

17.05.2011. 16:19 / Izvor: eKapija.ba
VTK BiH: Osnovana Grupacija trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine je održana Osnivačka skupština Grupacije trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini na kojoj su, nakon usvajanja Pravilnika o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnika o radu Skupštine i Odbora Grupacije, izabrani predsjednik i potpredsjednici Grupacije i članovi Odbora.

Za predsjednika Grupacije izabrana je Emina Hodžić( Amko Komer d.o.o), a za potpredsjednike Dragan Baškarad (Konzum d.o.o.) i Fehim Baždarević (Drvopromet d.o.o.).

Odbor Grupacije trgovačkih lanaca u BiH čine: Asim Hadzić (Mercator BIH d.o.o.), Armin Šabanadzović ( CDEB-INTEREX d.o.o), Tine Kek ( Tuš Trade d.o.o.), Amir Zuko ( Merkur d.d.), Senad Džambić ( Bingo d.o.o.), Haris Abdurahmanović ( LORA d.o.o.), Emina Hodžić (Amko Komerc d.o.o.), Dragan Baškarad ( Konzum d.o.o.) i Fehim Baždarević (Drvopromet d.o.o.).

U narednom periodu rad Grupacije bazirat će se na tekućoj problematici sa kojom se susreću članovi.

Osnivačkoj skupštini Grupacije trgovačkih lanaca u BiH, pored predstavnika domaćih i stranih trgovačkih lanaca u BiH, prisustvovali su dopredsjednici VTK BiH Bruno Bojić i Amir Zukić, te Zdravko Marinković iz Sektora za javna dokumenta VTK BiH, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti