VTK BiH poziva bh. kompanije da se prijave za imunizaciju u Srbiji

25.03.2021. 12:01 / Izvor: Akta.ba
VTK BiH poziva bh. kompanije da se prijave za imunizaciju u Srbiji

Kao prvi korak u ublažavanju epidemije, te kako bi se olakšale posljedice po privredu obezbijeđeno je vakcinisanje u Beogradu.

S obzirom na epidemiološku situaciju koja se nažalost pogoršava, Vlada Republike Srbije odlučila je podržati nastojanja Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, da se privrednicima zapadnog Balkana obezbijedi brža imunizacija.

Kao prvi korak u ublažavanju epidemije, te kako bi se olakšale posljedice po privredu obezbijeđeno je vakcinisanje u Beogradu, u subotu 27. i nedjelju 28. marta 2021. godine. Na raspolaganju je vakcina AstraZeneca.

Vanjskotrgovinska/Spoljntrgovinska komora BiH poziva privrednike zainteresovane za vakcinaciju da se prijave do petka, 26.03.2021. godine u 9:00 časova kako bi kompletiran spisak bio proslijeđen Privrednoj komori Srbije.

"Maksimalan broj prijavljenih iz jedne kompanije je 10 osoba, prijevoz i troškovi puta idu na teret kompanije, a dan je po vašem izboru – subota ili nedjelja", ističu iz VTK BiH, dodajući da će kompanije o tačnoj lokaciji u Beogradu i vremenskom intervalu vakcinacije biti obavješteni putem mail-a.

"Posebno napominjemo da je 10.000 doza vakcina obezbijeđeno za cijeli region Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora) te da će konačan broj bosanskohercegovačkih kompanija kojima će biti omogućea vakcinacija zavisiti i od prijava kompanija iz regiona", navode iz VTK BiH.

Prijavu vršite tako da popunjenu tabelu "Vakcinacija_spisak" (u prilogu) dostavite na e – mail: info@komorabih.ba i danijela.kovac@komorabih.ba.

PREUZMI DOKUMENT:
vakcinacija_spisak-1.xlsx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti