VTK BIH: Zahvalnost vozačima i kompanijama na doprinosu u vanrednim okolnostima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VTK BIH: Zahvalnost vozačima i kompanijama na doprinosu u vanrednim okolnostima

23.03.2020. 10:15 / Izvor: Akta.ba

„Dragi vozači kamiona, hvala Vam“ poruka je koja je objavljena na više putnih pravaca u Bosni i Hercegovini u znak zahvalnosti svim vozačima kamiona koji riskiraju svoje zdravlje, kako bi snabdijevanje normalno funkcioniralo, a zbog čega svi građani Bosne i Hercegovine imaju dovoljno hrane i lijekova, te se održava ekonomija.

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH navode kako bez umanjenja ičijeg doprinosa, posebna zahvala se upućuje svim vozačima u međunarodnom transportu koji, i pored iznimno teških uslova, pokazuju svoju profesionalnost i poštuju instrukcije nadležnih institucija.

Vanjskotrgovinska komora BiH zahvaljuje i kompanijama koje su u vanrednim okolnostima, posebno teškim za odvijanje poslovanja, uložili dodatne napore i sredstva i pokazali visok stepen društvene odgovornosti kroz proizvodnju i distribuciju proizvoda neophodnih za građane Bosne i Hercegovine.

Solidarnost i korporativno odgovorni duh, ali i poseban angažman u okolnostima bez presedana, koje su sva preduzeća i pojedinci u Bosni i Hercegovini pokazali u ovoj kriznoj situaciji su vrijedni izuzetnog poštovanja.

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH navode kako će i dalje nastaviti raditi na korespondenciji i koordinaciji aktivnosti, kako bi lanci snabdijeva ostali prohodni i funkcionalni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti