Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VTKBiH i ArcelorMittal razgovarali o problemu prekomjernog uvoza proizvoda

20.07.2020. 13:04 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković danas je u prostorijama Komore održao sastanak s predstavnicima tvrtke ArcelorMitall Zenica. Tijekom sastanka razgovarano je o brojnim pitanjima vezanim za poslovanje tvrtke kao i aktivnostima Komore.

Predstavnici tvrtke ArcelorMittal  su se osvrnuli na posljedice uvđenja zaštitnih mjera EU koje su ograničele područje prodaje njihovih proizvoda. Posebno je razmatran pokrenuti postupak ispitivanja uvođenja mjera zaštite od prekomjernog uvoza rebrastog betonskog čelika u šipkama (postupak pokrenula Srbija) s obzirom da je tržište Srbije značajno izvozno tržište bh. metalne industrije.

Naime, zbog otvaranja novog pogona za proizvodnju u Republici Srbiji za očekivati je da će se uvesti zaštita tržišta tim proizvodima, a što će ponovno utjecati na smanjenje naše tržišne veličine i poslovne mogućnosti, točnije negativno će se odraziti na izvoz u Republici Srbiji.

Predsjednik Vuković je istakao da će Komora u skadu sa svojim nadležnostima i mogućnostima učiniti sve moguće napore kako bi se zaštitili interesi tvrtke ArcelorMitall, ali i domaće industrije čelika u cijelosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti