VTKBiH - Predstavnicima malih i srednjih preduzeća prezentirane kreditne linije

30.10.2019. 07:39 / Izvor: Akta.ba
VTKBiH - Predstavnicima malih i srednjih preduzeća prezentirane kreditne linije

Cilj radionice je bio upoznavanje kompanija sa njima dostupnim finansijskim sredstvima i uslugama koje su namjenjene malim i srednjim preduzećima u okviru programa Evropske unije.

U prostorijama Komore je održana radionica na temu: „Pristup finansijama (A2F)“ koju je organizovala Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao koordinator BITNET konzorcija u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i ProCredit Bankom BiH. Pored organizatora i predavača, događaju je prisustvovalo oko pedeset predstavnika malih i srednjih preduzeća.

Cilj radionice je bio upoznavanje kompanija sa njima dostupnim finansijskim sredstvima i uslugama koje su namjenjene malim i srednjim preduzećima u okviru programa Evropske unije. U ime Komore, radionicu je otvorio Amir Hujić, koordinator BITNET konzorcija u FBiH i načelnik Odjela za EU i projekte. Tom prilikom je predstavio usluge koje nudi Evropska preduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini i naglasio važnost približavanja finansijskih sredstava malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima su se potom obratili Zihnija Hasović, program menadžer Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD i Erna Kurtović Gabela, koordinator iz konsultanske kuće ENOVA d.o.o. Sarajevo. Oni su predstavili kriterije za apliciranje i karakteristike Programa za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, dok je Osman Kajmović, direktor Odjela za poslovanje sa privredom ProCredit Banke, predstavio aktuelne garantne linije Evropskog investicionog fonda u okviru EU programa COSME i Innovfin.

U okviru radionice prikazan je promotivni video BITNET konzorcija Evropske preduzetničke mreže: “Success Stories – IT Inovations from Tuzla”.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti