Vučić najavio privatizaciju Telekoma Srbija

28.04.2014. 08:04 / Izvor: SRNA
Vučić najavio privatizaciju Telekoma Srbija

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će privatizacija "Telekoma Srbija" početi u prvih 100 dana rada vlade.

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će privatizacija "Telekoma Srbija" početi u prvih 100 dana rada vlade.Vučić je u ekspozeu u Skupštini Srbije danas naveo da "Telekom Srbija" mora biti privatizovan da bi održao korak sa konkurencijom.

On je podsjetio da se smanjuje udio "Telekoma Srbija" na tržištu mobilne telefonije,kao i da više nema monopol na tržištu fiksne telefonije.

Vučić je najavio da će u Srbiji biti dodijeljena licenca za 4G mrežu, a da država i "Telekom Srbija" trenutno nemaju sredstava da finansiraju njenu izgradnju.

Prema njegovim riječima, Elektrodistribucija Srbije /EPS/ ostaće u vlasništvu države, ali će morati da bude pronađen manjinski partner da bi se povećala efikasnost poslovanja.

"Na taj način bi se povećala vrednost EPS-a, za slučaj da se odlučimo da je prodamo na berzi, što bi moglo da se desi 2016. godine", rekao je Vučić.

Foto: Politika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti