Vijesti

Vuk Hamović, predsjednik "EFT group": HE Ulog na Neretvi značajna za RS i FBiH

26.11.2009. 09:19 / Izvor: Glas Srpske

Saradnja Federacije BiH i Republike Srpske na izgradnji novih elektrana na Neretvi je poželjna i donijeće niz prednosti za oba entiteta, rekao je predsjednik energetske kompanije "EFT group" Vuk Hamović.

"Hidroelektrana Ulog može se razvijati tako da funkcioniše sama za sebe, ali će bolje rezultate davati ako bude dio sistema koji će sačinjavati i planirane nizvodne elektrane u Federaciji BiH", rekao je direktor kompanije "EFT group" kojoj je dodijeljena koncesija za izgradnju hidroelektrane Ulog u gornjem toku Neretve.

Hamović je dodao da će HE Ulog imati 35 megavata instalirane snage i da će godišnje proizvoditi 86 gigavat časova električne energije. Istakao je da će, kao i u slučaju termoelektrane u Stanarima, "EFT" HE Ulog razvijati u skladu sa svim relevantnim direktivama Evropske unije o zaštiti životne sredine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti