Vukadinović : Izgradnja HE Buk Bijela prilika da Opština Foča ekonomski procvjeta

24.07.2021. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Vukadinović : Izgradnja HE Buk Bijela prilika da Opština Foča ekonomski procvjeta

Saopštenje za javnost načelnika Opštine Foča povodom nedavne odluke Ustavnog suda.

Povodom nedavne odluke Ustavnog suda da se zaduži Komisija za koncesije BiH da u roku od tri mjeseca rješi sporna pitanja između BiH i Republike Srpske, načelnik opštine Foča Milan Vukadinović dao je saopštenje za javnost u kojem se navodi da nikome iz Ustavnog suda BiH nisu smetale stotine koncesija na teritoriji Federacije BiH, te da nisu reagovali ni prije nekoliko godina kada su za Buk Bijelu bile zainteresovane kineske i njemačke kompanije.

"Mi kao lokalna zajednica ne vidimo ništa sporno u tome što se hidroelektrane prave na našoj teritoriji unutar Republike Srpske.", kaže Vukadinović u saopštenju. 

Vukadinović navodi da je izgradnja HE Buk Bijela prilika da Opština Foča ekonomski procvjeta i napravi ogroman finansijski iskorak, te tako bude pozitivan primjer i uzor svim lokalnim zajednicama u regionu.

Vukadinović je stava da je ovo istovremeno i udar na budžet Opštine Foča koja se opredijelila za razvoj turističkih i hidropotencijala lokalne zajednice, a eventualnom neizgradnjom velikih hidroelektrana Foča će biti uskraćena za par miliona konvertibilnih maraka u budžetu svake godine.

"Nećemo odustati od ove ideje da svi građani koji žive u Foči zaslužuju ekonomski procvat i finansijsku korist koja će biti ostvarena izgradnjom hidroelektrana sistema "Gornja Drina". Fočaci su bili i bit će dobri domaćini, zato ćemo se suzdržati od teških riječi i nastaviti da radimo ono što mislimo da je najbolje, zato što niko od nas samih ne može više voljeti ovaj kraj i bolje znati šta je dobro za nas.", zaključak je Vukadinovićevog saopštenja. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti