Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vuković i Radončić: Veća transparentnost u procesu javnih nabavki

Ministar je podržao ideju da VTK BiH, kao nevladina i neprofitna asocijacija privrednika s teritorija cijele BiH, sudjeluje u strategiji za borbu protiv korupcije.

10.01.2020. 08:06 / Izvor: Akta.ba

Državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić je primio u službenu posjetu predsjednika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslava Vukovića.

Predsjednik Vuković je ministru Radončiću kao jednom od novoizabranih ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, prezentirao Program rada VTK BiH za 2020. godinu.

Ministar Radončić je iskazao zadovoljstvo zalaganjem Komore za proces Digitalne transformacije Bosne i Hercegovine, posebno jer će ista doprinijeti većoj transparentnosti procesa javnih nabavki.

Takođe, ministar je podržao ideju da Vanjskotrgovinska komora BiH, kao nevladina i neprofitna asocijacija privrednika s teritorija cijele Bosne i Hercegovine, sudjeluje u strategiji za borbu protiv korupcije kao najvećeg nameta bh. privrede, a posebno u dijelu koji se odnosi na borbu protiv korupcije u privatnom sektoru.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti