WHAM podržava razvoj autoindustrije u BiH i pomaže nastup na sajmu u Wolfsburgu

29.06.2018. 13:07 / Izvor: Akta.ba
WHAM podržava razvoj autoindustrije u BiH i pomaže nastup na sajmu u Wolfsburgu

U Privrednoj komori Federacije BiH održan je sastanak privrednika sa predstavnicima USAID Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM)

U Privrednoj komori Federacije BiH održan je sastanak privrednika sa predstavnicima USAID Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) na kojem se razgovaralo  o projektu „Razvoja autoindustrije Federacije BiH“ koji podržava USAID WHAM, a koji se tiče podrške nastupu firmi Grupacije automobilske industrije na sajmu dobavljača Volkswagena IZB 2018 u oktobru u Wolfsburgu.

Također, bilo je govora i o projektnim sredstvima koje USAID želi putem WHAM projekta plasirati u razvoj bh. privrede sa fokusom na brzorastuća, izvozno orijentisana preduzeća. Metalski sektor se našao u fokusu djelovanja, kao najveći izvozni sektor iz BiH koji predstavlja veliki potencijal za razvoj.

Privrednici su ukazali na određene probleme sa kojima se susreću u svom radu, a tiču se edukacije i razvoja radne snage, otežanog pristupa tržištu, kao i  implementacije razvojnih projekata.

USAID WHAM Projekt, kako se navodi u saopćenju PKFBiH, planira u narednom periodu objaviti drugi poziv za grant sredstva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti