Wizz Air počeo s primjenom novih pravila za prijevoz ručnog prtljaga

30.10.2017. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Wizz Air počeo s primjenom novih pravila za prijevoz ručnog prtljaga

Putnici će automatski imati pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 10 kg

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, predstavila je nova pravila za prijevoz ručnog prtljaga, koja omogućavaju svim putnicima jedan besplatan komad ručnog prtljaga.

Putnici će automatski imati pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 10 kg, što će biti uključeno u cijenu karte. Sem toga putnici će moći da unesu i robu koju su kupili u duty free prodavnici na aerodromu nakon pasoške kotrole, saopćeno je iz Wizz Aira.

Za one putnike kojima je potrebno više ručnog prtljaga postoji WIZZ Priority usluga, uz koju će moći da ponesu još jedan, manji, komad ručnog prtljaga i da ga smjeste ispod sjedišta. Ovaj prtljag može imati maksimalne dimenzije 40x30x18cm.

Uz ovu uslugu će im biti garantovan smještaj standardnog ručnog prtljaga (55x40x23cm) unutar putničke kabine. WIZZ Priority također omogućava putnicima da izbegnu redove prilikom ukrcavanja i da budu među prvima koji će se ukrcati u avion (WIZZ Priority usluga je također dostupna putnicima koji kupuju WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

"U Wizz Airu je zadovoljstvo putnika na prvom mjestu, zbog čega smo slušali njihove utiske i zahvaljajući tome sada možemo da ponudimo da uz svaku kartu veliki komad ručnog prtljaga bude unijet besplatno u putničku kabinu. Ovo je samo još jedan primjer Wizz Airove posvećenosti pružanju najkvalitetnije usluge našim putnicima, sve od trenutka rezerviranja WIZZ leta pa do slijetenja na izabranu destinaciju. Naše blagonaklono i profesionalno kabinsko osoblje se raduje skorom dočeku kako novih tako i starih putnika na naše letove", kazao je direktor marketinga Wizz Aira Johan Eidhagen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti