Wizz Air uvodi nove linije: Tuzla se povezuje sa Bečom

09.01.2018. 12:54 / Izvor: Akta.ba
Wizz Air uvodi nove linije: Tuzla se povezuje sa Bečom

Nova low-cost linija će biti uspostavljena 27. aprila sa tri nedjeljna leta ponedeljkom, srijedom i petkom

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, najavila je otvaranje nove linije iz Tuzle do Beča. Nova low-cost linija će biti uspostavljena 27. aprila sa tri nedjeljna leta ponedeljkom, srijedom i petkom što će otvoriti nove mogućnosti za putnike iz Bosne i Hercegovine da otkriju jedan od europskih glavnih kulturnih centara i to uz povoljne cijene karata već od 19,99 EUR ili 39,99 konvertibilnih maraka, navode iz Wizz Air-a. 

Dodaju da su se na uvođenje linije odlučili kao odgovor na pojačanu tražnju i želju za većim brojem povoljnih mogućnosti za putovanja. Na ovaj način WIZZ nastavlja širiti svoju mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, nudeći u ovoj godini ukupno 15 linija do 8 zemalja dostupnih sa dva bosanska aerodroma, što će dalje doprineti povećenju dolaznih i odlaznih turističkih kretanja i poboljšati poslovne veze između zemalja.

''Kao domaća aviokompanija na tuzlanskom aerodromu, Wizz Air uvijek traži mogućnosti za razvoj svoje mreže linija udruženo sa pružanjem izvanredne usluge tokom ljeta još većem broju putnika. Danas, objavljujemo dugo očekivan liniju od Beča do Tuzle, sa početkom od 27. aprila 2018. što će predstavljati odličnu destinaciju za odmor za naše putnike. Naša prijateljska i posvećena posada se raduje što će moći da dočeka nove putnike na našim letovima koje obavljamo avionima koji su među najmlađima u Europi'', navela je Sorina Ratz, PR Wizz Air-a.

Rifat Karasalihović, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli naveo je da je uvođenje ove linije bio jedan od njihovih glavnih ciljeva od osnivanja aerodroma u 1998. godini. "Potencijalni putnici će sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli imati mogućnost da posjete još jedan uzbudljiv europski grad", naveo je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti