XELLA BH na sajmu građevinarstva "Grames 2010" u Banjoj Luci

15.03.2010. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
XELLA BH na sajmu građevinarstva 'Grames 2010' u Banjoj Luci

Jedna od najrenomiranijih svjetskih građevinskih kompanija XELLA prije nekoliko mjeseci ušla je i na bh. tržište formirajući kompaniju XELLA BH.

Investicijom u ukupnoj vrijednosti od 23 miliona eura, XELLA International GmbH izgradila je modernu fabriku u kojoj se proizvodi i prodaje porobeton – najbolji građevinski proizvod pod nazivom YTONG.

Nakon što je upošljavajući 115 radnika počela proizvodnju pri punom kapacitetu te tako omogućila uvjete da dio proizvodnje izvozi, kompanija kreće u prezentaciju i realizaciju novih projekata.

Tako će se po prvi put u BiH Xella BH d.o.o. predstaviti kao izlagač na sajmu građevinarstva "Grames" koji se od 17. do 22. marta 2010. godine održava u Banjoj Luci.

Za ovo premijerno izlaganje Xella BH je pripremila pravo iznenađenje za sve posjetioce sajma. Na površini od 100 m2 banjalučkog sajmišta bit će postavljena štedljiva kućica sagrađena od popularnih YTONG TERMO BLOKOVA.

YTONG materijali su prije svega poznati kao čuvari skupocjene energije, koji smanjuju troškove prilikom grijanja i hlađenja stambenog prostora. Ovaj kvalitetni materijal sa najboljim izolacionim osobinama, preciznih dimenzija, koji se brzo obrađuje, pruža više stambene površine, najbolji je toplotni izolator. Veličina blokova, brza priprema i tanki nanos YTONG maltera za zidanje uz YTONG alate pružaju maksimalni radni učinak.

Pored prezentacije konstrukcija BIJELI KROV i BIJELA TAVANICA, YTONG MAJSTOR će uživo svim prisutnim pokazivati YTONG sistem gradnje.

Svako ko posjeti vanjski štand XELLE BH na sajmu građevinarstva "Grames" u Banjoj Luci može se uvjeriti kako se brzo, jednostavno i ekonomično gradi YTONG sistemom gradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti