Vijesti

XELLA BH provodi obuke za YTONG sistem gradnje: YTONG majstori pred Vašim vratima

03.02.2010. 12:30 / Izvor: eKapija.ba

Jedna od najrenomiranijih svjetskih građevinskih kompanija XELLA prije nekoliko mjeseci ušla je i na bh. tržište formirajući kompaniju XELLA BH.

Investicijom u ukupnoj vrijednosti od 23 miliona eura, XELLA International GmbH izgradila je modernu fabriku u kojoj se proizvodi i prodaje porobeton – najbolji građevinski proizvod pod nazivom YTONG.

Nakon što je upošljavajući 115 radnika počela proizvodnju pri punom kapacitetu te tako omogućila uvjete da dio proizvodnje izvozi, kompanija kreće u novi projekt.

Riječ je o edukacijskom programu obuke majstora za zidanje u YTONG sistemu gradnje pod nazivom "YTONG majstor". Vlasnici građevinskih tvrtki i obrta, kao i njihovi zaposlenici - zidari, prolaze kroz teoretski i praktični stupanj edukacije. Na kraju obuke majstori i zvanično dobivaju certifikat kao potvrdu da su upoznati sa pravilnim načinom primjene YTONG sistema gradnje, kao i da su osposobljeni za montažu po sistemu YTONG Bijeli strop, a po edukativnom programu YTONG majstor.

"S ciljem da kupcima ponudimo kvalitetan materijal, ali i da ujedno preporučimo pouzdane izvođače građevinskih radova koji će radove izvoditi brzo i kvalitetno, po YTONG-ovim normama, XELLA BH kreće na teren. Od 01. februara do 08. marta naši projekt menadžeri obići će sva veća građevinska spremišta u BiH i održati školu za zidanje YTONG-om", saopćeno je za eKapija.ba.

Roadshow "YTONG MAJSTOR" veoma je uspješno krenuo iz Hercegovine, iz Širokog Brijega gdje je u firmi A3 certificirano 13 majstora koji rade u toj firmi. Nakon toga, naši su edukatori bili u Tomislavgradu gdje je certificirano 20 majstora i zidara. Dakle, u samo dva dana diplome je dobilo 33 polaznika. Program edukacije se nastavlja u Ljubuškom, Mostaru, Novom Travniku, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Velikoj Kladuši, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Tesliću, Gradačcu, Živinicama, Previlama, Kalesiji, Tuzli, Zvorniku i Dobošnicama.

Tokom ove godine Xella BH d.o.o. namjerava u BiH obučiti prvih 100 majstora, koji će stručno i profesionalno primjenjivati sve traženiji YTONG sistem gradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti