Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Xella BH učestvovala na banjalučkim Danima arhitekture

12.06.2018. 10:14 / Izvor: Akta.ba

Dani arhitekture Banjaluka, koji su se ove godine održavali od 02. do 10. juna, jedan su od najznačajnijih događaja iz oblasti arhitekture i urbanizma u Bosni i Hercegovini, zbog čega je građevinska kompanija Xella BH odlučila podržati ovu manifestaciju u vidu sponzora.

U cilju stvaranja aktivne i progresivne lokalne arhitektonske scene, banjalučki Dani arhitekture organizuju brojna predavanja, diskusije, radionice i izložbe, kao i gostovanja najznačajnijih stručnih predavača i protagonista iz regije i Evrope.

Osim stručne javnosti, ovaj događaj se obraća i široj publici propitujući aktuelne teme iz oblasti arhitekture i građevinarstva koje se tiču cjelokupne lokalne zajednice. Tako je ključna tema ovogodišnje manifestacije bila stvaranje novog sloja urbane strukture koji će dati dodatnu vrijednost postojećim kulturnim tvorevinama i uspostaviti smislene veze između urbane prošlosti i njene budućnosti.

"Bosna i Hercegovina se može pohvaliti izuzetno bogatim arhitektonskim naslijeđem koje spaja različite kulture i tradicije, povezuje istok i zapad. Naš zadatak je sačuvati ove kulturne tvorevine, ali i graditi nove koje će nastaviti pisati arhitektosku istoriju i bogatiti baštinu naše zemlje. U vremenu visoke ekološke osvještenosti, to u prvom redu znači da moramo biti odgovorni prema okolini i kvaliteti života budućih generacija koje ostaju iza nas. Zbog toga kompanija Xella BH vodi stroga računa o tome da njeni proizvodi budu prepoznati po svojoj visokoj kvaliteti, otpornosti, izuzetnoj energetskoj efikasnosti i ekološkoj prihvatljivosti jer smatramo da bez ispunjavanja ovih osnovnih uvjeta u građevinarstvu ne možemo gledati u budućnost urbanističkog razvoja i unapređenja naše zemlje", poručili su proizvođači savremenih materijala za gradnju - Ytong, Multipor i Silka.

Pored navedenih sadržaja, svi prisutni su tokom manifestacije mogli posjetiti štandove izlagača iz privrednog sektora među kojima je bila i kompanija Xella BH. Na ovom mini sajmu, posjetioci su mogli dobiti informacije o uslugama, ponudi, načinima nabavke i primjeni najkvalitetnijih građevinskih materijala koje proizvodi i distribuira Xella BH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti