Xella BH učestvovala na banjalučkim Danima arhitekture

12.06.2018. 10:14 / Izvor: Akta.ba
Xella BH učestvovala na banjalučkim Danima arhitekture

Dani arhitekture Banjaluka, koji su se ove godine održavali od 02. do 10. juna, jedan su od najznačajnijih događaja iz oblasti arhitekture.

Dani arhitekture Banjaluka, koji su se ove godine održavali od 02. do 10. juna, jedan su od najznačajnijih događaja iz oblasti arhitekture i urbanizma u Bosni i Hercegovini, zbog čega je građevinska kompanija Xella BH odlučila podržati ovu manifestaciju u vidu sponzora.

U cilju stvaranja aktivne i progresivne lokalne arhitektonske scene, banjalučki Dani arhitekture organizuju brojna predavanja, diskusije, radionice i izložbe, kao i gostovanja najznačajnijih stručnih predavača i protagonista iz regije i Evrope.

Osim stručne javnosti, ovaj događaj se obraća i široj publici propitujući aktuelne teme iz oblasti arhitekture i građevinarstva koje se tiču cjelokupne lokalne zajednice. Tako je ključna tema ovogodišnje manifestacije bila stvaranje novog sloja urbane strukture koji će dati dodatnu vrijednost postojećim kulturnim tvorevinama i uspostaviti smislene veze između urbane prošlosti i njene budućnosti.

"Bosna i Hercegovina se može pohvaliti izuzetno bogatim arhitektonskim naslijeđem koje spaja različite kulture i tradicije, povezuje istok i zapad. Naš zadatak je sačuvati ove kulturne tvorevine, ali i graditi nove koje će nastaviti pisati arhitektosku istoriju i bogatiti baštinu naše zemlje. U vremenu visoke ekološke osvještenosti, to u prvom redu znači da moramo biti odgovorni prema okolini i kvaliteti života budućih generacija koje ostaju iza nas. Zbog toga kompanija Xella BH vodi stroga računa o tome da njeni proizvodi budu prepoznati po svojoj visokoj kvaliteti, otpornosti, izuzetnoj energetskoj efikasnosti i ekološkoj prihvatljivosti jer smatramo da bez ispunjavanja ovih osnovnih uvjeta u građevinarstvu ne možemo gledati u budućnost urbanističkog razvoja i unapređenja naše zemlje", poručili su proizvođači savremenih materijala za gradnju - Ytong, Multipor i Silka.

Pored navedenih sadržaja, svi prisutni su tokom manifestacije mogli posjetiti štandove izlagača iz privrednog sektora među kojima je bila i kompanija Xella BH. Na ovom mini sajmu, posjetioci su mogli dobiti informacije o uslugama, ponudi, načinima nabavke i primjeni najkvalitetnijih građevinskih materijala koje proizvodi i distribuira Xella BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti