XELLA BH uspješno provela obuku za YTONG sistem gradnje - Obuku prošlo 466 majstora

08.03.2010. 13:40 / Izvor: eKapija.ba
XELLA BH uspješno provela obuku za YTONG sistem gradnje - Obuku prošlo 466 majstora

S ciljem da kupcima ponudi kvalitetan materijal, ali i da ujedno preporuči pouzdane izvođače građevinskih radova po YTONG-ovim normama, XELLA BH je od 1. februara do 3. marta 2010. godine izašla na teren i obišla sva veća stovarišta građevinskog materijala u BiH gdje je održala školu za zidanje YTONG-om. Ovu obuku uspješno je prošlo 466 majstora koji će praviti dom po mjeri savremenog čovjeka.

U svijetu graditeljstva YTONG je potvrđen kao najbolji građevinski materijal jer ga odlikuju izvanredne toplinske karakteristike, odlična izolacija i preciznost gradnje.

Da bi ga građevinarci primijenili na adekvatan način, kako na građevini tako i u enterijeru, neophodno ih je upoznati s njegovim glavnim odlikama i obučiti u praksi.

Stoga je XELLA BH, kompanija koja proizvodi i snabdijeva tržište ovim materijalom, organizirala roadshow pod nazivom "YTONG MAJSTOR". Riječ je o edukacijskom programu obuke majstora za zidanje u YTONG sistemu gradnje koji je obuhvatio veliki broj građevinskih preduzeća i stovarišta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Vlasnici građevinskih tvrtki i obrta, kao i njihovi zaposlenici - zidari, uspješno su prošli kroz teoretski i praktični stupanj edukacije. Na kraju obuke majstori su zvanično dobili i certifikat kao potvrdu da su upoznati sa pravilnim načinom primjene YTONG sistema gradnje, kao i da su osposobljeni za montažu po sistemu YTONG Bijeli strop, a po edukativnom programu YTONG majstor.

Roadshow "YTONG MAJSTOR" veoma je uspješno krenuo iz Hercegovine, iz Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog, Mostara, a nastavljen je u Novom Travniku, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Velikoj Kladuši, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Tesliću, Gradačcu, Živinicama, Previlama, Kalesiji, Tuzli, Zvorniku Dobošnicama i Vukovijama.

Tokom tih mjesec dana obuke Xella BH obučila je i certificirala prvih 466 majstora, koji će stručno i profesionalno primjenjivati sve traženiji YTONG sistem gradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti