Xenon forte predstavio svoja rješenja u poslovanju sa dokumentima

15.12.2016. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Xenon forte predstavio svoja rješenja u poslovanju sa dokumentima
OTVORI GALERIJU

Xenon forte zajedno sa Kyocerom najveće svoje djelovanje ima u polju bankarstva i osiguranja.

Danas je prosto nemoguće zamisliti poslovanje neke kompanije bez digitalnih tehnologija i digitalizacije.

Kompanija Xenon forte je organizirala poslovni skup pod nazivom „Rješenja u poslovanju sa dokumentima - Kyocera Managed Document Services i Gama System eDocs“, kroz koja je predstavila svoja dosadašnja dostignuća u poslovanju sa dokumentima kroz svoje digitalne sisteme rada i značaj digitalizacije u modernom poslovanju.

RJEŠENJE POVEĆAVAJU DOBIT I SMANJUJU TROŠKOVE

Adel Mešić, direktor Xenon forte Sarajevo, rekao je da cilj današnjeg skupa nije bio samo okupiti predstavnike uspješnih kompanija i intitucija sa kojima rade, već i predstaviti pozitivna i učinkovita poslovna rješenja kroz prezentaciju vrhunskih Kyocera i Synology proizvoda.

"NDS digitalna transformacija jeste bitna i interesantna, sve je danas u Cloudu, ali se kroz sve to gubi značaj printera, gubi se taj dodatak za sve to što čini digitalno poslovanje koji mi potenciramo i smatramo pozitivnim rješenjem i dodatkom u današnjem poslovanju. Mi jesmo u digitalnoj eri, digitalna transformacija je neizbježna, ali i printeri koje danas imamo na tržištu nisu isti kao prije. Želimo objasniti da takvi uređaji povećavaju dobiti institucijama koje ih koriste ujedno i smanjuju njene troškova. Sve je to moguće i ostvarivo uz rješenja naše kompanije koja će nadam se pronaći svoje mjesto u njihovom daljem poslovanju", rekao je Mešić.

Ciril Kraševec, direktor grupacije Xenon forte, regionalnog partenra Kyocere, rekao je da iako u pojedinim sektorima još uvijek postoji odboj prema digitalizaciji i digitalnim tehnologijama, velike privatne institucije su te koje javnosti daju dobre primjere da su zapravo takva rješenja najbolji način učinkovitog poslovanja. Istako je i to da BiH po razvoju i sa svojim tehnološkim rješenjima, bar što se tiče njihove grupacije, i bez obzira što ne može biti konkurentna sa nekim zemljama iz regije, jako dobro kotira u poslu digitalizacije.

"Po slučajevima koje smo pratili možemo reći i da je BiH jedna od naprednijih i značajnjih tržišta koje mi imamo. Velike privatne kompanije koje se nalaze u BiH, kao što su farmaceutske tvrtke, osiguranja i banke imaj daleko veće zahtjeve od lokalnih standarda tako da one i podižu stupanj ljestvice na kojoj se digitalizacija u BiH nalazi. Jasno da takve kompanije imaju moderniji menadžment koji ide uporedo sa razvojem tržišta i koji donosi neka potpuno druga iskustva iz drugih okolina u kojima rade i djeluje", rekao je Kraševec.

ZNAČAJ DIGITALIZACIJE PREPOZNAJU I DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sve više i državne institucije shvataju značaj digitalizacije i mogućnost uštede kroz neke od programa kompanija Xenon forte. Trenutno njihovo najveće djelovanje u područje državnih institucija ogleda se kroz energetski sektor.

Xenon forte zajedno sa Kyocerom najveće svoje djelovanje ima u polju bankarstva i osiguranja.

"Učesnicima skupa ćemo predstaviti, zajedno sa svojim partnerima, nove uređaje zadnje generacije, koji su dostupni tržištu. Predstavit ćemo i značaj digitalne transformacije i prelazak iz prodaje hardvera na usluge. Usluge koje mi nudimo kao rješnja razdvojene su na dva različita nivoa, prvi je da smo jednim dijelom fokusirani na print managament gdje organizacijama tj. našim korisnicima možemo napraviti uštede do čak 30 posto kod samog produciranja dokumenata, a druga stvar kojom se mi bavimo, a bitna je za budućnost, je Document managament koji ćemo također danas predstaviti zajedno sa našim partnerom sa kojim radimo na projektu Idox Five. Radi se o projektu koji zapravo regionalno rješenje koje Kyocera preuzima i plasirat će ga na tržište Evrope", kazao je Kraševec.

Rješenja koja su predstvaljena na današnjem skupu su zapravo aplikacije koje su najviše rasprostranjene, a razlikuju se od funkcija koje nude. To su sve rješenja koja objedinjuju infrastrukturu na nivou jedne institucije. Korisnicima nude u okviru kompletne ispisne flote, mogućnosti tzv. Follow me printa što im omogućava da dokument uzmu sa bilo koje mašine, pa čak i kada jedna mašina u sektoru ne radi i tada sve funkcionalnosti prelaze na neku drugu.

Učesnici su istakli da sva spomenuta rješenja donose velike uštede ali im to donosi i veliku mogućnost kontrole nad protokom dokumenta i mogućnost proračuna troškova po jedinicama, jer se zapravo kontrolom smanjuju troškove.

"Trudimo se da što jednostavnije svojim budućim korisnicima predstavimo šta sve naša pametna rjšenja kroz digitalizaciju nude njima. Da se zapravo radi o smanjenju obima posla, da se dobiva na uštedi pa čak i da se sačuva zdravlje, a najbitnije je da ništa ne gube", dodao je Kraševec.

Svoje pozitivne poslovne priče sa okupljenim su podijeliti i predstavnici nekih od vodećih kompanija u BiH kao što su Centralna Banka BiH, Lanaco, Grawe osiguranje i IUS.

Xenon Forte Sarajevo zajedno sa Xenon Forte Ljubljana, Xenon Forte Crna Gora i Xenon Forte Zagreb brine o marketingu, tehničkoj podršci i distribuciji Kyocera i Synology proizvoda na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne gore.

Glavna djelatnost preduzeća Xenon forte je distribucija i prodaja multifunkcijskih uređaja i usluga za upravljanje dokumentima vrhunske japanske korporacije Kyocera.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti