Za Advokatsku firmu Sajić uspješna i 2013. godina

20.01.2014. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
Za Advokatsku firmu Sajić uspješna i 2013. godina

U Advokatskoj firmi SAJIĆ ističu da su prošlu godinu obilježili i saradnja sa Telekom Austria na potencijalnoj akviziciji u BiH koja za AF SAJIĆ predstavlja jedan od najvećih pojedinačnih poslova.

Za Advokatsku firmu SAJIĆ iz Banja Luka i 2013. godina je bila izuzetno uspješna. Povećan je obim pruženih usluga u odnosu na 2012. godinu za 17%, a nastavljen je i kontinuirani rast prihoda firme koji traje još  od 2010. godine, u kojem periodu su prihodi porasli za skoro 70%.

"U prošloj godini smo uspostavili saradnju većeg obima sa nekoliko novih klijenata kao što su Banke Srpske a.d. Banja Luka, Unicredit Bank d.d. Mostar i Elektrokrajina a.d. Banja Luka", ističe Aleksandar Sajić, direktor AF SAJIĆ. "Pored njih najznačajniji klijenti u 2013. godini su nam bili Sberbank a.d. Banja Luka, Unicredit Bank a.d. Banja Luka, Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i HT d.o.o. Mostar", dodaje on.

U Advokatskoj firmi SAJIĆ ističu da su prošlu godinu obilježili i saradnja sa Telekomom Austria na potencijalnoj akviziciji u BiH koja za AF SAJIĆ predstavlja jedan od najvećih pojedinačnih poslova u jedanaest godina postojanja ove firme, kao i saradnja sa Ukio Bankas iz Litvanija na naplati njihovih potraživanja od grupacije Birač u iznosu od 77 miliona eura.

"U 2013. godini smo usvojili i neke nove usluge, kao što su: promocija investicionih projekata u BiH potencijalnim stranim investitorima, a preko uspostavljenih investicijskih info kanala, te zaštita oštećenih privrednih društava po Zakonu o zaštiti od klevete. Nastavili smo i sa dugogodišnjom praksom zapošljavanja mladih, te smo u zadnjih par mjeseci primili u radni odnos troje novih kolega koji su tek zavšili fakultet. Za narednu godinu nam je plan da otvorimo kancelarije u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, te se i na taj način približimo našim sadašnjim i potencijalnim klijentima", rekla je Nataša Krejić, partner u AF SAJIĆ.

S obzirom na sve veće interesovanje za njihove usluge u Advokatskoj firmi SAJIĆ očekuju da će 2014. godina biti još bolja, te da će se njihov rast i razvoj nastaviti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti